Geld verdienen met invullen enquêtes en onderzoeken

Verdien een extraatje met het invullen enquêtes en onderzoeken

Als je wat extra wilt verdienen online dan kun je je aanmelden voor het invullen van online onderzoeken en enquêtes. Omdat de informatie die hiermee kan worden verzameld voor bedrijven en organisaties zeer waardevol is willen ze er graag voor betalen. Je moet niet verwachten dat je kunt stoppen met werken als je je inschrijft voor online onderzoeken en enquêtes, maar als je regelmatig aan de acties deelneemt kun je er toch een leuk extra zakcentje aan over houden.

Hoeveel kun je verdienen met online panels?

Het is aan te raden om je bij meerdere onderzoek panels in te schrijven. Zo maak je de meeste kans om te worden uitgenodigd voor onderzoeken waarvoor jij je kwalificeert. Vaak worden er namelijk eerst een aantal controlevragen gesteld. Als je buiten de doelgroep valt kun je niet deelnemen en verdien je dus ook niets. Als je je bij ongeveer 5 panels aanmeldt, kun je een leuk centje bij verdienen. Houd er wel rekening mee dat het invullen van de onderzoeken je gemiddeld 15 minuten per onderzoek kost. Om te voorkomen dat je de hele dag bezig bent met de enquêtes is het dus niet handig om je bij heel veel panels in te schrijven.

Hoe zit het met je privacy?

Je verstrekt natuurlijk de nodige privacy gevoelige informatie als je aan onderzoeken deelneemt. Maar je echt persoonlijke gegevens zoals je e-mailadres en telefoonnummer worden niet gebruikt voor de onderzoeken. Het gaat alleen om je mening en de gegevens die je verstrekt worden dan ook geanonimiseerd voordat ze worden verwerkt. Soms kun je bij vragen over je inkomen of over je medische situatie aangeven dat je op deze vragen niet wilt antwoorden. Het is wel de bedoeling dat je de onderzoeken zo eerlijk mogelijk invult, om geen onjuist beeld te krijgen van de uitkomsten.

Welke onderzoek panels en enquêtesites zijn er?

Als je je wilt aanmelden voor onderzoek panels en enquêtesites kun je kiezen uit verschillende platforms. Bij het ene platform zal je sneller geld verdienen dan bij het andere. Zoals eerder aangegeven raden we je aan om je bij minimaal 5 panels aan te melden. Dit zijn onze favorieten:

Toluna

Als je je aanmeldt bij Toluna maak je kans op het winnen van een Samsung smartphone. Toluna is een groot platform waar je voor veel enquêtes wordt uitgenodigd waardoor de verdiensten redelijk snel op kunnen lopen. Je kunt niet alleen geld verdienen maar ook testproducten en cadeaubonnen.

De voordelen en pluspunten van Toluna op een rijtje

 • Veel enquêtes, dus snel geld verdienen
 • Mobiele app die goed werkt
 • Hoge vergoeding voor ingevulde enquêtes
 • Als je regelmatig onderzoeken invult kun je er tot wel € 150 per maand mee verdienen

Gratis aanmelden bij Toluna

GFK

GFK is een vooraanstaand panel waarvan regelmatig uitkomsten van onderzoeken in de media verschijnen. Een bedrijf dat niet alleen in Nederland actief is maar ook daarbuiten. Naast het invullen van onderzoeken kun je je ook aanmelden voor het scannen van je wekelijkse boodschappen bij levensmiddelenwinkels. Je krijgt hiervoor dan een scanner thuis. Daarnaast kun je je aanmelden als Mystery Shopper of voor het testen van producten die je thuisgestuurd krijgt.

De voordelen van GFK

 • Aanmeldbonus van € 0,50
 • Het invullen van onderzoeken levert tussen de € 0,50 en € 2,50 per onderzoek op
 • Vergoeding in de vorm van cadeaubonnen voor o.a. HEMA, Bol.com, Wehkamp en Pathé bioscoop
 • Mogelijkheid om je tegoed te schenken aan goede doelen Rode Kruis, Villa Pardoes en Kika
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-gfk-1.png

Opinieland (NL)

Via Opinieland kun je online enquêtes invullen over een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Welke onderzoeken je aangeboden krijgt wordt bepaald aan de hand van het profiel wat je invult als je je aanmeldt. Je krijgt soms meerdere vragenlijsten per dag aangeboden. De vergoeding is wat lager dan bij andere panels, maar omdat het invullen gemiddeld minder tijd kost compenseert dit de verdiensten per maand.

Pluspunten van Opinieland

 • Meerdere vragenlijsten per dag
 • Bij de vragenlijst staat vermeld hoe lang het invullen gemiddeld duurt
 • Uitbetaling zowel in geld als in cadeaubonnen voor onder andere Bol.com, Zalando, Coolblue en Kruidvat
 • Verdiensten kunnen oplopen tot meer dan € 100 per maand
 • Automatisch gratis meespelen voor een 3-maandelijkse loterij waar je € 2.000,- kunt winnen

Gratis aanmelden bij Opinieland

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-gfk-1.png

Waardevolle Mening

Bij Waardevolle Mening vul je online enquêtes in over zeer uiteenlopende onderwerpen. Houd er rekening mee dat je ook telefonisch benaderd kunt worden voor een onderzoek als je je telefoonnummer bekend maakt. Niet iedereen vindt dit prettig omdat het natuurlijk kan voorkomen dat je wordt gebeld op een moment dat het je niet schikt. Je krijgt geen contant geld uitgekeerd voor je deelname aan Waardevolle Mening.

De voordelen van Waardevolle Mening

 • Verdienste soms tot wel 7 euro per onderzoek
 • Grappige vraagstelling en het onderzoek platform is zeer gebruikersvriendelijk
 • Je beloning wordt uitgekeerd in cadeaubonnen van onder andere Bol.com, VVV cadeaukaart en nog veel meer

Gratis aanmelden

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-gfk-1.png

LifePoints

Via LifePoints kun je je mening geven over zowel actuele onderwerpen als over reclameboodschappen en producten. Je kunt via dit panel ook producten thuisgestuurd krijgen om uit te proberen zoals scheerartikelen voor mannen, make-up en beautyproducten. Uiteraard wordt daarbij opgelet of je in de doelgroep valt. Het invullen van de aangeboden onderzoeken kost je ongeveer 10 minuten per dag

De pluspunten van LifePoints

 • Een grote verscheidenheid aan onderwerpen voor onderzoeken
 • Uitbetaling kan al vanaf 5 euro
 • Je kunt cash geld krijgen als beloning, maar ook cadeaubonnen voor populaire winkels en je kunt je beloning doneren aan goede doelen
 • Verdiensten kunnen oplopen tot 65 – 75 euro per maand

Meld je gratis aan bij Lifepoints

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-gfk-1.png

PanelClix

Via PanelClix vul je online onderzoeken in over uiteenlopende onderwerpen. De vragen kunnen gaan over producten, reclameboodschappen, maatschappelijke vraagstukken of politieke onderwerpen. Met het invullen van de enquêtes ontvang je Clix waarmee je voor contant geld spaart. Hoe langer je door spaart hoe hoger de vergoeding per clix wordt. De uitbetaling is altijd gegarandeerd

De voordelen van PanelClix

 • Welkomstbonus van € 2,55 + een extra bonus van € 3,40 voor het volledig invullen van je profiel
 • Hoogste vergoeding van alle panels, die kan oplopen tot € 8,50 per onderzoek
 • Uitbetaling in geld
 • Verdiensten lopen op tot 100 euro per maand als je alle enquêtes invult
 • Let op: je krijgt niet alle onderzoeken via mail aangeboden, log zelf regelmatig in op je account om te zien of er onderzoeken zijn die je kunt invullen

Aanmelden PanelClix

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-gfk-1.png

i-Say

Panelleden van i-Say kunnen zelf aangeven voor welke onderwerpen ze vragenlijsten willen ontvangen. Je krijgt dus als het goed is geen onderwerpen voorgeschoteld waar je niets mee hebt. Je kunt ook regelmatig spullen thuisgestuurd krijgen om te testen en hier vervolgens een beoordeling over te geven. I-Say waardeert trouwe deelnemers, want hoe meer onderzoeken je invult, hoe hoger de vergoeding die je ervoor krijgt.

Pluspunten van i-Say

 • Vergoeding tot 4 euro per enquête
 • Uitbetaling in de vorm van cadeaubonnen van Bol.com, VVV, Zalando en IKEA
 • Loyaliteitsbeloning: Het aantal punten per enquête stijgt naarmate je meer onderzoeken invult

Aanmelden bij i-Say

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-gfk-1.png

Mobrog

Via Mobrog geef je je mening over reclame-uitingen, nieuwe producten en actuele onderwerpen. Als je in de doelgroep valt kun je gratis producten thuisgestuurd krijgen die je mag proberen en vervolgens uiteraard beoordelen. Het gaat meestal om make-up en beauty of bijvoorbeeld scheerbenodigdheden. Deelnemen aan de aangeboden onderzoeken kost je ongeveer 10 minuten per dag.

Voordelen van Mobrog

 • Breed scala aan onderwerpen van de onderzoeken
 • Je beloning kun je in geld laten uitbetalen of kies voor cadeaubonnen van onder andere PayPal, Amazon, iTunes en Starbucks
 • Je verdiensten kunnen oplopen tot gemiddeld 70 euro per maand 
 • Uitbetaling kan al bij een tegoed van 5 euro

Aanmelden bij Mobrog

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-gfk-1.png

Quickthoughts app

Quickthoughts werkt anders dan de meeste onderzoek panels waar je per mail wordt uitgenodigd om deel te nemen aan enquêtes. Quickthoughts werkt uitsluitend met een app die je kunt installeren op je smartphone of tablet. Je kunt dagelijks nieuwe vragenlijsten invullen waarmee je gemiddeld 2 euro per onderzoek verdient. De app is beschikbaar voor Apple (iOS) en Android apparaten.

De pluspunten van Quickthoughts

 • Het gaat om korte onderzoeken die je gemakkelijk via je smartphone invult
 • Je krijgt je beloning in de vorm van cadeaubonnen voor Bol.com of iTunes
 • Je ziet vooraf wat een onderzoek oplevert en hoe lang je bezig bent met het invullen
 • Je kunt in aanmerking komen om producten thuisgestuurd te krijgen om te beoordelen

IOS App Downloaden

Android App Downloaden

Is het wat voor mij om geld te verdienen met online onderzoeken?

Als je graag wat extra wilt verdienen dan is het invullen van onderzoeken en enquêtes een prima manier om wat bij te verdienen. Let op bij welke panels je je aanmeldt, bij sommigen krijg je geen cash geld uitbetaald maar alleen cadeaubonnen. Die zijn vaak wel voor (online) winkels waar veel mensen regelmatig kopen. En als je een bon zelf niet gebruikt kun je deze natuurlijk ook nog cadeau geven.

Houd er rekening mee dat er best wat tijd gaat zitten in het invullen van de onderzoeken. Als je de maximaal haalbare verdiensten per maand wilt halen dan ben je er best wat tijd per dag mee kwijt. Maar bedenk dat het je niets kost, het levert alleen iets op, dus je verliest er niets mee. Je kunt je altijd bij 1 of meer panels aanmelden en zien of het bij je past of niet.

Gratis Staaltjes